Nieuws

maandag, 28 januari 2019

Op 28 januari gaan alle klassen vmbo-t, leerjaar 3 naar dit evenement, waar ze leuke workshops volgen over lezen, boeken en taal. Ook vinden er ontmoetingen plaats met schrijvers van jeugdboeken. Meer informatie is te vinden op de site.

Open Huis

donderdag, 17 januari 2019

Klik op de afbeelding om te zien wanneer en hoe laat het Sweelinck open huis heeft voor leerlingen die nu in groep 8 zitten en nieuwsgierig zijn naar onze school!

woensdag, 14 november 2018
Wie kent ze niet? Beroemd op het Sweelinck College en binnenkort in heel Nederland! Geroemd om hun intelligentie en hun creativiteit, hebben onze Mavo3-leerlingen de afgelopen periode de rol van projectmanager bij Coca Cola op zich genomen. Hun taak? Een nieuw drankje lanceren dat de harten van de Nederlandse bevolking moet veroveren. Hieronder een impressie van de nieuwe drankjes!

Sweelinckuur

maandag, 10 september 2018

Voortaan is elk 3e lesuur op dinsdag en donderdag een zogenaamd Sweelinckuur. Wat dat inhoudt, kunt u in deze brief lezen.

Leerlingen moeten zich via Magister inschrijven voor de Sweelinckuren. Hoe dat in zijn werk gaat, is te lezen in de handleiding.

Ouderavond leerjaar 1, 2, 3 en 4

maandag, 10 september 2018

Op 18 september zijn alle ouders en verzorgers om 19 uur van harte welkom op school voor de ouderavond. De avond duurt tot ongeveer 21 uur. We hopen u allen te zien, want betrokken ouders zijn een positieve voorspeller voor succesvolle leerlingen. 

De brief voor de ouders/verzorgers van leerjaar 1.

De brief voor leerjaar 2, 3 en 4.

We gaan weer beginnen!

dinsdag, 04 september 2018

Alle klassen van het Sweelinck College gaan op woensdag 5 september van start met het nieuwe schooljaar. Vanaf 9.30 uur ben je zeer welkom op school (de kantine is veranderd!) en vanaf 10.00 uur start je in een eigen lokaal met je eigen klas en mentor. Kijk maar even:

 

KLAS 1 

1A    lok. 71    Mw. Meeuwissen (DRMN)

1B    lok. 73    Dhr. El Kaci (FDKI) 

1C    lok. 74    Mw. Yasar - Hous (RAHS)

KLAS 2 

2A    lok. 15    Dhr. Teghassi (SUTI)

2B    lok. 12    Dhr. Boeijen (GSBE) 

2C    lok. 13    Mw. Lee (SILE)

2D    lok. 11    Mw. La Gro (NEGO)

2E    lok. 16    Dhr. Rodjan (SARA)

KLAS 3

3A    lok. 24     Dhr. Azoubairi (YEAI)

3B    lok. 25     Mw. Bunnik (NEBK)

3C    lok. 26     Mw. Mischke (MAMK)

3D    lok. 28     Dhr. Slieker (ENSK)

3E    lok. 21     Mw. Van Mierlo (HNMO)

3F    lok. 22     Dhr. Rutting (JERN)

KLAS 4 

4A   lok. 31      Mw. Klepper (MTKR)

4B   lok. 32      Dhr. Veldhuizen (FKVN)

4C   lok. 38      Mw. Odijk  (TAOK)

4D   lok. 33      Dhr.Visser (PRVR)

95% van onze kandidaten geslaagd!!!

vrijdag, 29 juni 2018

We zijn ontzettend trots om te kunnen melden dat 95% van onze eindexamenkandidaten definitief geslaagd is. Felicitaties en gelukwensen voor allen die aan dit mooie resultaat hebben bijgedragen, maar natuurlijk vooral voor onze leerlingen. Nu eerst een geweldige zomervakantie en dan.... veel succes bij je vervolgopleiding!

Suikerfeest

donderdag, 14 juni 2018

Morgen of overmorgen begint het Suikerfeest. We wensen alle medewerkers en leerlingen die het betreft samen met hun familie Eid Mubarak!

Klassen leerjaar 3 gaan op reis!

maandag, 23 april 2018

Van maandag 23 t/m donderdag 26 april gaan de klassen 3A, 3B en 3C naar Berlijn.

3D, 3E, 3F en 3G gaan naar Parijs. 

Lees het Boekje Parijs dan wel het Boekje Berlijn voor alle belangrijke informatie, het programma, wat je allemaal wel en niet juist niet moet meenemen en de belangrijkste afspraken.

Klas 1 en 2 zijn afgelopen week intensief bezig geweest met zwerfvuil in en rond school. Klas 1 is vooral praktisch aan het werk gegaan en klas 2 heeft aan het managementteam een aantal praktische oplossingen voorgelegd om zwerfvuil in en rondom de school aanzienlijk te beperken.

Het was leuk en inspirerend om mee te maken hoe leerlingen (bijvoorbeeld Taha en Hassan, maar ook Aya en Iliana) zich van hun inventiefste kant lieten zien.

Klas 1C heeft als beste opgeruimd op het Museumplein en krijgt daarvoor een kleine beloning. Ze maakten zelfs schoon op plekken (de grote bloempotten bij het Stedelijk Museum) waar anders niemand komt!

Khadija Arib in gesprek met de Leerlingenraad

maandag, 12 maart 2018

Op vrijdag 9 maart vond er een speciale zitting van de Leerlingenraad plaats met als gast de Voorzitter van de Tweede Kamer mevrouw Khadija Arib. Zowel de leerlingen als mevrouw Arib waren zeer enthousiast over de ontmoeting. Er werd onder meer gesproken over hoe belangrijk het is dat je je mening uit in alle vrijheid die we in Nederland hebben en dat het in andere landen zoveel slechter is gesteld daarmee.

Leerlingen vroegen mevrouw Arib hoe het voelt om als vrouw en zelfs als vrouw van Marokkaanse afkomst de baas te zijn in de Tweede Kamer en ook hoe het is om met Wilders om te gaan.

Mevrouw Arib vertelde dat ze heel hard heeft moeten werken om de positie te bereiken die ze nu heeft, maar dat het dus wel kán in Nederland. Er zijn kansen, die moet je grijpen en dan moet je ervoor gaan en je niet af laten leiden. Ze vertelde over samenwerking met andere partijen, ook al ben je het niet eens met elkaar op alle punten. En dat meneer Wilders en zij uitstekend met elkaar om gaan. Ze is ook voorzitter van hém en er zijn mensen die op hem hebben gestemd en dat respecteert ze, omdat het zo werkt in een democratie. Ze vindt het juist mooi dat er zoveel verschillende partijen in de Tweede Kamer zitten, want voor haar is dat een teken van de verscheidenheid in Nederland en die wordt weerspiegeld in de volksvertegenwoordiging.

De bijeenkomst was zeer geanimeerd en duurde wel anderhalf uur. Na afloop was er nog tijd voor een groepsfoto en selfies.

selfie

selfie 2

IMG 20180309 WA0000

zondag, 11 februari 2018

Op vrijdag 16 februari vindt het jaarlijkste Valentijnschoolfeest van het Sweelinck plaats. 

Alle informatie is te lezen in de brief die daarover vorige week is verzonden naar de ouders/verzorgers. Alle leerlingen uit alle leerjaren zijn welkom. Geen introducees.