Nieuws

Khadija Arib in gesprek met de Leerlingenraad

maandag, 12 maart 2018

Op vrijdag 9 maart vond er een speciale zitting van de Leerlingenraad plaats met als gast de Voorzitter van de Tweede Kamer mevrouw Khadija Arib. Zowel de leerlingen als mevrouw Arib waren zeer enthousiast over de ontmoeting. Er werd onder meer gesproken over hoe belangrijk het is dat je je mening uit in alle vrijheid die we in Nederland hebben en dat het in andere landen zoveel slechter is gesteld daarmee.

Leerlingen vroegen mevrouw Arib hoe het voelt om als vrouw en zelfs als vrouw van Marokkaanse afkomst de baas te zijn in de Tweede Kamer en ook hoe het is om met Wilders om te gaan.

Mevrouw Arib vertelde dat ze heel hard heeft moeten werken om de positie te bereiken die ze nu heeft, maar dat het dus wel kán in Nederland. Er zijn kansen, die moet je grijpen en dan moet je ervoor gaan en je niet af laten leiden. Ze vertelde over samenwerking met andere partijen, ook al ben je het niet eens met elkaar op alle punten. En dat meneer Wilders en zij uitstekend met elkaar om gaan. Ze is ook voorzitter van hém en er zijn mensen die op hem hebben gestemd en dat respecteert ze, omdat het zo werkt in een democratie. Ze vindt het juist mooi dat er zoveel verschillende partijen in de Tweede Kamer zitten, want voor haar is dat een teken van de verscheidenheid in Nederland en die wordt weerspiegeld in de volksvertegenwoordiging.

De bijeenkomst was zeer geanimeerd en duurde wel anderhalf uur. Na afloop was er nog tijd voor een groepsfoto en selfies.

selfie

selfie 2

IMG 20180309 WA0000

zondag, 11 februari 2018

Op vrijdag 16 februari vindt het jaarlijkste Valentijnschoolfeest van het Sweelinck plaats. 

Alle informatie is te lezen in de brief die daarover vorige week is verzonden naar de ouders/verzorgers. Alle leerlingen uit alle leerjaren zijn welkom. Geen introducees.