Leerlingen helpen mee om zwerfvuil op te ruimen

Klas 1 en 2 zijn afgelopen week intensief bezig geweest met zwerfvuil in en rond school. Klas 1 is vooral praktisch aan het werk gegaan en klas 2 heeft aan het managementteam een aantal praktische oplossingen voorgelegd om zwerfvuil in en rondom de school aanzienlijk te beperken.

Het was leuk en inspirerend om mee te maken hoe leerlingen (bijvoorbeeld Taha en Hassan, maar ook Aya en Iliana) zich van hun inventiefste kant lieten zien.

Klas 1C heeft als beste opgeruimd op het Museumplein en krijgt daarvoor een kleine beloning. Ze maakten zelfs schoon op plekken (de grote bloempotten bij het Stedelijk Museum) waar anders niemand komt!

vrijdag, 16 maart 2018

In onderstaand filmpje is te zien hoe Plastic Soup Surfer (a.k.a. Merijn Tinga) samen met boardshaper Bram Hoogendijk vanuit Scheveningen probeert over te steken naar Engeland op een draagvleugel kitesurfboard gemaakt van PETflesjes gevonden op het strand. De Plastic Soup Surfer probeert op deze manier aandacht te vragen voor de plastic soep op rivieren, zee├źn en oceanen. Hij wil bereiken dat er statiegeld komt op plastic flesjes, waardoor het zwerfvuil, maar ook de plastic soep wordt tegengegaan.

 

Minidoc 'Message on a Bottle' (Dutch version) from Eelke Dekker on Vimeo.