Aardrijkskunde

Bij aardrijkskunde gaat het niet om wat, maar om waar en waarom daar.

De wereld komt bij aardrijkskunde de klas binnen, de wereld van jou. Dat maakt aardrijkskunde tot een boeiend en vaak spectaculair vak. Daarbij moet je wel door en geografisch bril kijken.

Aardrijkskunde1.png

Met die bril bedoelen we weten ‘waar en waarom daar’ zich iets afspeelt. Goed om te weten als zakenman, toerist of als je het nieuws wilt volgen. Geen twee gebieden zijn gelijk. Bovendien veranderen gebieden voortdurend onder invloed van allerlei menselijke en natuurlijke factoren en processen. Naast ‘tijd’ is ‘plaats’ een zeer belangrijke aspect bij alles wat we doen. Je leert de feiten in een ruimtelijke context plaatsen en dent na over verschillen, overeenkomsten en relaties tussen gebieden.

Aardrijkskunde gaat over hier en nu in de wereld. Kijk maar een naar het weer waar je elke dag mee te maken hebt. Waarom regent het zo vaak? Of als je naar het journaal kijkt zie je mensen op de vlucht of zijn er natuurrampen. Bij Aardrijkskunde leer je deze vragen te beantwoorden met behulp van die geografische bril.

Waar? Waarom daar?

AK_foto.jpg